De nieuwe Ford Mustang

Iconisch, krachtig en dynamisch met de onmiskenbare aanwezigheid
die geen enkele andere auto heeft.

 

Rijervaring

Elk aspect van de nieuwe Mustang is er om de capaciteiten van de auto op de weg of op de piste te versterken,
zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Rijmodi op maat van de omstandigheden & jouw behoeften
Achter het stuur van een nieuwe Mustang heb je de volledige controle over de manier waarop de auto rijdt en manoeuvreert. Met een simpele tik van de schakelaar je jouw manier van rijden bepalen. Door de instellingen van de auto af te stellen volgens de specifieke eisen van een situatie, rijd je overal met vertrouwen.

Geniet van de rit
Met een nieuw subframe aan de basis helpt de verstijfde carrosseriestructuur van de nieuwe Mustang om slingeren in bochten te verminderen.

Een episch audiosysteem
Een 390 watt Shaker Pro-audiosysteem, uitgerust met een DAB+ radio en één speler voor zowel cd’s als mp3. Twaalf luidsprekers, inclusief een in de kofferbak gemonteerde subwoofer van 8 inch, zorgen voor een kristalhelder geluid.

De nieuwste handsfree-technologie
Ford SYNC 2 met Voice Control en aanraakscherm gaat nog een stap verder dan het bestaande infotainmentsysteem, met de toevoeging van een 8 inch kleurenaanraakscherm. Dankzij dit hoge resolutiescherm kan je verschillende functies, waaronder de telefoon, audio en klimaatregeling via spraak of het aanraakscherm intuïtief bedienen.

Moeiteloos manoeuvreren en rijden
De elektrische stuurbekrachtiging EPAS past zich automatisch aan, zodat het stuur gemakkelijk en licht beweegt bij het parkeren in een krappe plek, maar een stevig gevoel van controle geeft op de autosnelweg.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden
De elektronische stabiliteitscontrole (ESC) Advance Trac is ontworpen om jou meer controle over je voertuig te geven. De ESC balanceert de remkracht precies tussen elk afzonderlijk wiel en kan ook het vermogen van de motor verminderen. Dit helpt om onderstuur en overstuur tegen te gaan, waardoor je auto stabieler en makkelijker te controleren wordt.

Prestaties

De nieuwe Ford Mustang is gebouwd om evenwichtige prestaties te leveren en ontwikkeld om te garanderen dat de kracht met een maximale efficiëntie wordt geleverd. 5.0-liter V8 of 2.3-liter EcoBoost? De keuze is aan jou.

Geavanceerde 2.3-liter EcoBoost-motortechnologie
De revolutionaire technologie van de 2.3-liter EcoBoost-motor beschikt over directe brandstofinjectie, dubbele onafhankelijke variabele nokkenastiming en twin-scroll turbocharging. Het resultaat: 317 pk, 432 Nm koppel, een topsnelheid van 233 km/u en van 0 tot 100 km/u in slechts 5,8 seconden. Deze kracht wordt in evenwicht gehouden door een indrukwekkende brandstofefficiëntie en zeer lage CO2-uitstoot van 179 g/km.

Het geluid van een vijf liter V8
De krachtige 5.0-liter V8-motor levert nog meer vermogen: 422 pk met een koppel van 530 Nm. Het leveren van vermogen verloopt naadloos via de versnellingen en tot een topsnelheid van 250 km/u. Tegelijkertijd zal je kunnen genieten van de onderscheidende diepe grom.

Klaar voor lancering?
Selecteer Launch Control uit je auto’s Track Apps, regel je stationair toerental tussen 3000 en 4500 TPM en de nieuwe Mustang zal je een optimale tractie geven vanuit een staande start.

Een nauwkeurige meting van de versnelling en G-kracht
Een accelerometer is een sport-geïnspireerde meter die een realtime indicatie van de versnelling of G-krachten van uw auto geeft.

Handmatig of automatisch: welke verkies jij?
Een handgeschakelde 6-versnellingsbak is ontworpen om het maximum te halen uit het motorvermogen van de nieuwe Mustang. Neem de optie van een Selectshift 6-versnellingsbak en je zal genieten van alle voordelen van een automaat plus de snelheid en efficiëntie van handmatige bediening via paddle shifters.

Paddle Shift: automatisch en snel tussen versnellingen schakelen op een automaat
Automatische schakelpeddels zijn verkrijgbaar bij de SelectShift versnellingsbak. Met deze racetechnologie schakel je snel en moeiteloos met je vingertoppen.

Comfort

Een reeks slimme functies en geavanceerde technologieën maken samen het leven gemakkelijker.
Zo kan je je concentreren om de rijervaring van de nieuwe Mustang ten volle te ervaren.

Zonder sleutel? Zonder zorgen.
Met het Ford KeyFree System kan je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder de sleutel uit je zak of tas te halen.

Zorgeloos autodelen met MyKey®
Ford MyKey® laat je de maximumsnelheid, een gordelwaarschuwing en zelfs het volume van het audiosysteem instellen. De technologie is ontworpen om je gemoedsrust te geven wanneer je je auto uitleent aan een vriend of familielid, omdat je de beperkingen kunt programmeren voor die sleutel.

Ford Easy-Fuel voor tanken zonder problemen
Het is bijna onmogelijk de verkeerde brandstof te tanken bij je nieuwe Mustang, want het verkeerde vulpistool past gewoon niet.

Gemakkelijker achteruitrijden
Palen, hekken, lage muurtjes, … de achteruitrijcamera toont alles wat zich achter je bevindt via de multifunctionele display.

De ideale temperatuur instellen
De krachtige dubbele automatische airco stelt je in staat om je ideale temperatuur in te stellen voor beide zijden van de cabine. Perfect gepositioneerde ventilatieopeningen leveren een efficiëntere luchtstroom en regelbaarheid.

Interieurverlichting aangepast aan jouw stijl, smaak en humeur
Met sfeerverlichting kan je ervoor kiezen om je clustermeters, instaplijsten, deurvakken, bekerhouders op de console en voorste voetputten te verlichten met een van zeven verschillende kleuren.

Ruitenwissers die zich automatisch aan de regen aanpassen
De ruitenwissers met regensensoren schieten in actie zodra ze druppels op de voorruit vaststellen en gaan vervolgens sneller of trager wissen naargelang de weersomstandigheden.

Koplampen die automatisch inschakelen wanneer dat nodig is
De nieuwe Ford Mustang heeft sensoren die detecteren wanneer het begint te schemeren of wanneer er plots minder licht is.

Veiligheid

Je kan vertrouwen op een reeks geavanceerde veiligheidssystemen,
allemaal ontworpen om zowel jou als je nieuwe Mustang te beschermen.

Enorme stopkracht
Een speciaal ontworpen, hoogpresterend remsysteem bevat vier-zuiger remklauwen en geventileerde schijven, waarvan de prestatie is gekoppeld aan een reeks geavanceerde elektronische veiligheids- en bestuurdershulptechnologieën.

Maximale grip met minimale krachtinspanning
Door ons geavanceerd Traction Control System (TCS) wordt een te sterke wielspin voorkomen en krijgt u de beste grip, prestatie en stabiliteit op het moment dat u deze het hardste nodig hebt. Het systeem controleert voortdurend het vermogen dat naar elk wiel wordt gestuurd en past dit aan om een maximaal contact en de meeste grip te verkrijgen wanneer u versnelt.

Ford SYNC 2 met Emergency Assistance
Een belangrijk aspect van Ford SYNC 2 is Ford Emergency Assistance. Deze functie is ontworpen om je te helpen bij het plaatsen van een noodoproep en kan de hulpdiensten informatie verstrekken over de locatie van je voertuig.

Ingebouwde sterkte
De carrosseriestructuur van de nieuwe Ford Mustang werd ontwikkeld om zo stevig mogelijk te zijn. Ze zorgt dan ook voor een erg accurate chassiscontrole en absorbeert energie effectiever in geval van een botsing.

Waarschuwing bij verlies van bandendruk
Het is altijd belangrijk dat je banden de correcte druk hebben. Daarom controleren sensoren voortdurend elk wiel en word je gewaarschuwd als er een probleem is.

100% gemoedsrust
Een gesofisticeerd veiligheidssysteem bevat: een dual stage airbag voor de bestuurder, geoptimaliseerd voor borstbescherming; een dual stage airbag voor de passagier en een knie-airbag voor de bestuurder.

Zelf eens rijden?

Kruip achter het stuur van een échte Mustang en ervaar het ongekende gevoel van pure power op wielen! Laat je gegevens achter en wij contacteren je graag voor een testrit.

Laat het ons weten